3T-Treningssenter » Varsel om smittetilfelle
Gå til innhold Gå til hovedmeny Gå til undermeny
Du er inne i undermenyen

Varsel om smittetilfelle

Dersom du har mottatt SMS fra 3T om at du har trent på samme tidspunkt som en som har fått påvist Covid-19 finner du utfyllende informasjon her nedenfor.

 

3T jobber tett med smittevernkontoret når det kommer til smittesporing. Ettersom vi registrerer alle medlemmers besøk har vi mulighet til å spore opp enkeltpersoner, og dette gjør smittesporingen enklere for smittevernkontoret. Vi bistår derfor med smittesporing, og sender ut informasjon i tilfeller der andre aktører ikke gjør det (som f.eks. butikker, offentlig transport, kjøpesentre o.l.). Dette betyr ikke at det er større sjanse for smitte på treningssenter.

 

Smittevernkontoret avgjør hvem som skal motta informasjon, og det er kun de som har trent på samme sted på samme tidspunkt som mottar informasjonen. Vi rengjør alle berøringsflater grundig hver dag, i tillegg til at vi har et forsterket renhold og et godt utarbeidet smittevern. Dette gjør at det kun er små tidsrom som anses som aktuelle for smittesporing, da sentrene vaskes flere ganger om dagen.

 

Det er samme regler som gjelder for deg som har mottatt SMS, som for resten av Norges befolkning. Dette betyr at du ikke trenger å foreta deg noe dersom du føler deg frisk og er symptomfri, med mindre du har fått beskjed om noe annet. 

 

  • Dersom du er frisk: Du kan fortsette som vanlig, men husk å vaske hender og holde avstand slik som vi alle må gjøre. Du er ikke i karantene, og du trenger ikke å teste deg med mindre du har fått beskjed om noe annet.
  • Dersom du har symptomer: Hold deg hjemme og ring koronatelefonen på 90 50 90 52, eller trykk her for å  bestille test digitalt. Du trenger ikke å ringe dersom du bestiller test digitalt. Dette er en retningslinje som alle i Norge skal følge.
  • Helsepersonell: Forhold deg til retningslinjer gitt av arbeidsgiver, dersom ingenting annet er presisert i SMS fra 3T.

 

Vi har et smittevern på 3T fordi vi lever med smitte i samfunnet. Smittevernet skal forhindre at smitte sprer seg, dersom en person skulle vise seg å teste positivt. Dersom man er flink til å følge smittevernrutinene, vaske hender og holde avstand skal det være trygt å trene på 3T.

 

Ofte stilte spørsmål:

Hvorfor sender dere ut SMS og varsler om påvist smitte?

Vi samarbeider tett med smittevernkontoret, og for at smittesporingen skal gå smidig er vi behjelpelige med å videreformidle informasjon. Ettersom vi er en aktør som har mulighet for personsporing, hjelper vi gjerne kommunen med dette. Hovedhensikten er å bevisstgjøre folk på at man må teste seg dersom man føler seg syk/har symptomer på luftveisinfeksjon, og at helsepersonell må få egen informasjon. Vi har ingen mulighet til å skille på medlemmer som er helsepersonell og ikke, derfor mottar alle SMS.

 

Jeg har trent på samme tidspunkt som noen som har fått påvist Covid-19, regnes jeg som nærkontakt?

Du kan gå på jobb og møte folk som normalt, så lenge du føler deg frisk. Det er samme regel for alle i befolkningen. Du er ikke i karantene med mindre du har vært i nærkontakt med en som har fått påvist smitte.

 

Nærkontakt innebærer at man (1) har hatt mindre enn 2 meter avstand i minst 15 minutter sammenhengende, (2) har vært i fysisk kontakt eller (3) har delt kroppsvæske med en person. Alle nærkontakter blir kontaktet av kommunen, du regnes ikke som nærkontakt til en smittet person kun fordi du mottar SMS fra 3T.   Her kan du lese mer om hvordan FHI definerer en nærkontakt.

 

Kan jeg få vite hvem som har fått påvist Covid-19? 

Vi kan ikke gå ut med informasjon om hvem vedkommende er. Dette på grunn av personvern.

 

Jeg har ikke mottatt SMS, men har trent på et senter som har fått påvist smitte. Er det noen grunn til å være bekymret?

Alle våre senter vaskes helt rene hvert døgn. I tillegg vaskes alle berøringsflater jevnlig gjennom hele dagen. Det er derfor ingen grunn til å være bekymret for at man kan være smittet. Smittevernkontoret avgjør hvem som skal få informasjonen.

 

Jeg har vært på gruppetrening, må jeg i karantene da? 

Det er ikke egne regler for gruppetrening. Smittevernet gjelder også der, og man regnes ikke som nærkontakt dersom man følger 3Ts smittevern.